Δείτε όλα τα νέα

Ταξιδεύοντας στο Νεπάλ

Τρίτη, 21. Μαρτίου 2017, 20:30

NEPAL

Ο ορεινός όγκος του MeraPeak βρίσκεται στο νότιο-κεντρικό Νεπάλ, και είναι ένα μικρό τμήμα της οροσειράς των Ιμαλάϊων. Η ψηλότερη κορυφή του ομώνυμου ορεινού συγκροτήματος έχει ύψος 6.476 μέτρα και βρίσκεται πολύ κοντά στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ. Η διαδρομή που ακολουθούν οι ορειβάτες για να προσεγγίσουν την κορυφή αυτή, χαρακτηρίζεται από συνεχείς εναλλαγές στο τοπίο (από σχεδόν τροπικό έως αλπικό) και είναι μία από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές στον κόσμο.

Στις 29 Οκτωβρίου 2016 η οχταμελής ομάδα του Ε.Ο.Σ. Χανίων αναχώρησε από τα Χανιά με προορισμό το Νεπάλ. Η ομάδα πραγματοποίησε την ανάβαση στο MeraPeak, με την βοήθεια οδηγών-αχθοφόρων, με διαμονή σε teahouses (καταλύματα για φαγητό και ύπνο), στα διάφορα χωριά της διαδρομής και επέστρεψε στα Χανιά στα τέλη Νοεμβρίου του 2016.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., διοργανώνει εκδήλωση με θέμα ‘Ανάβαση στην κορυφή MERAPEAK’, στην πάνω αίθουσα, όπου είναι ο συνεδριακός χώρος του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, το βράδυ στις 20:30 μ.μ., για να ζήσουμε όλοι μαζί τις εμπειρίες των συναδέλφων ορειβατών, στα μεγαλοπρεπή Ιμαλάϊα και να μας ξεναγήσουν στον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική των χαμογελαστών κατοίκων του Νεπάλ! 

Θέση : Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ
Χανιά
Κρήτη
73100
Ελλάδα

Πίσω

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση