Δείτε όλα τα νέα

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίττα της έκοψε η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

pitta2013 28

pitta2013 24Την Πρωτοχρονιάτικη Πίττα της έκοψε η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πανάρετος, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ κ. Νάνσυ Αγγελάκη, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κ. Νίκος Βλαζάκης, μέλη του ΔΣ της Επιχείρησης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Δημήτρης Λειψάκης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και οι εργαζόμενοι στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ με τις οικογένειές τους.
Την Πίττα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, Αρχ. Παναρέτου Ψαραύτη.

pitta2013 22Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων : «Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και η επιτυχημένη πορεία της, είναι μια τρανταχτή απάντηση σε όσα καταλογίζονται στο Δήμο ότι δεν παράγει έργο. Έδωσε τα συγχαρητήρια του τόσο στην Πρόεδρο κ. Νάνσυ Αγγελάκη, τονίζοντας ότι η επιλογή του τον δικαίωσε, όσο και στο προσωπικό της Επιχείρησης για τις προσπάθειές τους, το ζήλο τους και τη εξαίρετη δουλειά τους.»pitta2013 03Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κ. Νάνσυ Αγγελάκη, στο χαιρετισμό της προχώρησε σε ένα συνοπτικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Συγκεκριμένα ανέφερε :

«Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά ,στη δύσκολη αποστολή της πολυσύνθετης έννοιας που καλείται ανάπτυξη.

 Με μια σύγχρονη και δυναμική θεώρηση των πραγμάτων και καταστάσεων, που επιβάλλουν τα νέα δεδομένα της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουμε,   καταφέραμε να δραστηριοποιήσουμε την επιχείρηση σε μια πληθώρα ενεργιών ,με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών μας και της επιχείρησης .

 Μέσα στο 2012 δημιουργήσαμε δεκάδες νέες θέσεις εργασίας δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς συνδημότες μας να απασχοληθούν και συμβάλαμε με τον τρόπο μας στην καταπολέμηση της ανεργίας ,που τόσο πολύ μαστίζει την κοινωνία.

Για τη δημιουργία των θέσεων αυτών ενταχθήκαμε σε προγράμματα ΟΑΕΔ ,προγράμματα ΕΣΠΑ ,προγράμματα πρακτικής άσκησης σχολών και πήραμε αρκετές εγκρίσεις θέσεων από την περιφέρεια.

 Με τον τρόπο αυτό τα χρήματα που διαχειρίζεται η επιχείρηση παραμένουν στην τοπική κοινωνία.

 Διαθέσαμε, με ανοικτούς διαγωνισμούς ,ανεκμετάλλευτους χώρους που διαχειρίζεται η επιχείρηση και χρόνια παρέμεναν κλειστοί. Με τη μίσθωση των κυλικείων, του πάρκου ειρήνης και φιλίας και του ΚΑΜ καταφέραμε, να φυλάσσονται οι χώροι μας ,να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίες και να φέρουμε έσοδα στην επιχείρηση.

 Η οικονομική διαχείριση για το έτος 2012 έκλεισε με μια κερδοφόρα υγιή και βιώσιμη επιχείρηση.

 Αγοράσαμε αυτοκίνητα ,εξοπλισμό και καταφέραμε να έχουμε ένα ισχυρό τμήμα γενικών καθήκοντα με πολλές ειδικότητες που καλύπτει της ανάγκες της επιχείρησης.

 Οι παιδικοί μας σταθμοί το 2012 είχαν την τιμητική τους. Καταφέραμε την αύξηση της δυναμικότητας τους κατά 60 νήπια και 20 βρέφη ,έτσι φτάσαμε να φιλοξενούμε στους σταθμούς μας περίπου 350 παιδιά. Με τη συνεργασίας του προσωπικού των σταθμών την ανταλλαγή απόψεων ,ιδεών και πολλη δουλεία είχαμε εκπληκτικά αποτελέσματα στη λειτουργία τους. Για το 2012 αποτέλεσαν το καλύτερο κομμάτι της επιχείρησης ως προς την πρόοδο που επέτυχαν.

 Τα προγράμματα ΒΣΣ και ΚΗΦΗ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και απέδειξαν για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα της λειτουργιάς τους

 Επιλύσαμε το πρόβλημα της συνταγογράφησης των εξυπηρετούμενων των δομών , διανείμαμε Χριστούγεννα και Πάσχα 1100 τσάντες με τρόφιμα σε όλο τον ενιαίο Καλλικρατικο Δήμο σε οικογένειες που είχαν ανάγκη της στήριξης μας. Πραγματοποιήσαμε τεσσάρα γεύματα αγάπης με συμμέτοχη 1100 ατόμων. Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου υλοποιήσαμε για πρώτη φορά , μια δωρεάν ημερήσια εκδρομή στην οποία συμμετείχαν 700 άτομα που μετακινήθηκαν με 14 λεωφορεία .

 Στον πολιτισμό στηρίξαμε πάνω από 400 εκδηλώσεις με την παραχώρηση των χώρων, της υλικοτεχνικής υποδομής και της υποστήριξης του προσωπικού μας. Διοργανώσαμε πλήθος δράσεων που αφορούσαν θέατρο, μουσική, χορό, κινηματόγραφο, παράδοση ,εκθέσεις όλων των ειδών εικαστικών, προώθησης τοπικών προϊόντων, τουριστικής προβολής, αρχιτεκτονικών θεμάτων, επετειακές, τιμητικές εκδηλώσεις, που όλες είχαν ελεύθερη είσοδο για το κοινό .

 Υλοποιήσαμε για πρώτη φορά την Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με τη συμμετοχή 40 σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλο το νόμο , πολλών φορέων και σχολών, με δράσεις που παρακολούθησαν και συμμετείχαν πανω από 10.000 άτομα.

Επαναλειτουργήσαμε τη βίλλα Κούνδουρου για δεύτερη συνεχή χρονιά με τη συνδρομή εθελοντών επιμορφωτών σε δεκατέσσερις διαφορετικούς τομείς των γραμμάτων και των τεχνών και επεκτείναμε τις δράσεις της σε όλο το νέο Καλλικρατικό Δήμο Χανίων.

 Στηρίξαμε και λειτουργήσαμε το Θέατρο Ανατολικής τάφρου

με 45 παραστάσεις με τον έλεγχο της εισόδου , με την επέκταση του κυλικείου, με την αρίθμηση των θέσεων των θεατών. Στηρίξαμε τη λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου και εμπλουτίσαμε το πρόγραμμα του για πρώτη φορά με θεατρικές παραστάσεις και άλλες δράσεις.

 

Επίσης σε συνεργασία με τα καλλιτεχνικά σχήματα διαθέσαμε περίπου 6000 εισιτήρια σε Ιδρύματα και Κοινωνικούς Φορείς για δωρεάν είσοδο σε παραστάσεις, συναυλίες και προβολές στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ και στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

 

Στηρίξαμε το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με 80 δράσεις που απευθύνονταν κυρίως στα παιδιά και στα άτομα της τρίτης ηλικίας και που όλες είχαν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 Καταφέραμε για πρώτη φορά να στολίσουμε το Δημοτικό Κήπο, με κατασκευές που δημιουργήσαμε με το τμήμα γενικών καθηκόντων, με ανακύκλωση υλικών, ενώ της πλαισιώσαμε με φωτισμό και μουσική .

 Επιδιώξαμε και καταφέραμε τη συνεργασία με πολλούς τοπικούς φορείς όπως ενδεικτικά αναφέρω το Πολυτεχνείο , το ΕΒΕΧ, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων, την Ένωση Ξενοδόχων , με πολλούς πολιτιστικούς και παραδοσιακούς συλλόγους και εκλεγμένους συμβούλους τοπικών και δημοτικών ενοτήτων, για τη δημιουργία εκδηλώσεων και πληθώρας δράσεων συνεργασίας , αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

 Το τμήμα των γενικών καθηκόντων μας, πέραν της στήριξης των εκδηλώσεων, έκανε πολλές επισκευές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και κυρίως της Νέας Κυδωνίας και της «Λιλιπούπολης», στους χώρους πολιτισμού, κυρίως στο ΚΑΜ, στο θέατρο «Δημήτρη Βλησίδη», στη Βίλλα Κούνδουρου. Μεταστέγασαν και επισκεύασαν τα γραφεία της διοίκησης .Οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν κυρίως χρωματισμούς, επέκταση και επισκευή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, κατασκευές επίπλων , ξυλουργικές εργασίες και φύτευση .

 Όλα τα παραπάνω που πολύ συνοπτικά ανέφερα δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν αν δεν υπήρχε η υποστήριξη του διοικητικού προσωπικού όλων των τμημάτων της διοίκησης. Του τμήματος γραμματείας και πρωτοκόλλου ,του λογιστηρίου, του τμήματος προμηθειών ,του τμήματος πολιτισμού και του τμήματος προσωπικού.

 Όλα τα παραπάνω γίνονται από ολους εσάς με συνεργασία και πολύ δουλειά, αποτελείτε τους κρίκους μιας μεγάλης αλυσίδας που κανείς δεν μπορεί να λείπει ,γι αυτό πρώτα και πάνω από όλα είστε εσείς.

 Σας ευχαριστώ όλους για την πραγματικά επιτυχημένη και δημιουργική χρονιά που περάσαμε.

 Ευχαριστώ αρχικά το δήμαρχο μας τον Μανώλη Σκουλάκη που παρ’ όλες τις αντιξοότητες στηρίζει της προσπάθειες μας, τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης κ. Νικόλαο Βλαζάκη, η δεύτερη μου σκέψη, όπως συνηθίζει να λέει, τις κυρίες και τους κυρίους του ΔΣ για όλες τις ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε, τον κεντρικό μας χορηγό την CYTA, τους χορηγούς και όλους όσους πίστεψαν στο έργο μας και στήριξαν της προσπάθειες μας, σας ευχαριστώ πραγματικά όλους από καρδιάς.

 Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. κ. Δαμασκηνό , καθώς και τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολής μας Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό, που από την αρχή στάθηκαν άξιοι συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στη δύσκολη προσπάθεια μας, που με την ευλογία τους, αυτές οι προσπάθειες έπιασαν τόπο και έδωσαν ανακούφιση σε δεκάδες συνανθρώπους μας.

pitta2013 32Η σημερινή βραδιά που είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την στήριξη κάποιων ανθρώπων.

Ευχαριστώ τον κυρ.Σταθάκη Βασίλη ιδιοκτήτη café κήπος

Τον Κ. Ορφανουδάκη Βασίλη dj

Την κ. Νεκταρία Σαραβελάκη

Τον κ. Μανουδάκη Ιπποκράτη ιδιοκτήτη του memo computer

Τον κ. Ξενάκη Γιάννη ιδιοκτήτη της CANDIA TRADE

Τον συνεργάτη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ κ. Μπικάκη Γεράσιμο μάγειρα και εργαζόμενο στον παιδικό σταθμό «Λιλιπούπολη» για την παρασκευή της υπέροχης βασιλόπιτας.

Τον κ. Μπολάκη Νικόλαο ιδιοκτήτη της επιχείρησης ΑΓΚΟΠ»