Δείτε όλα τα νέα

Έναρξη εκδηλώσεων Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013

anoixi 10Με έκθεση εικαστικής δημιουργίας και φωτογραφίας ξεκίνησαν χθες το βράδυ οι εκδηλώσεις "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013", που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, με εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης, η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ κος Νίκος Βλαζάκης, ο Πρόϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κος Ηλίας Ποντικάκης, Εκπαιδευτικοί και μαθητές.

anoixi 08Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε μεταξύ άλλων : "Η Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας είναι έκφραση πολιτισμού και επιστέγασμα της καλλιτεχνικής έμπνευσης των νέων μας.
Οι μαθητές των σχολείων των Χανίων και η νεολαία του τόπου μας γενικότερα, καλούνται, για μία ακόμη φορά, να μας εντυπωσιάσουν με τη δημιουργικότητα, το πνεύμα και τη μοναδική δυνατότητα έκφρασής τους, με δράσεις και δρώμενα σε τομείς όπως το θέατρο, η μουσική, ο χορός τα εικαστικά, η λογοτεχνία, κ.α.
Με σκληρή δουλειά και πολύ μεράκι, οι συμμετέχοντες «βάζουν» και φέτος τη δική τους σφραγίδα, αναδεικνύοντας την «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας» σ' έναν από τους κορυφαίους καλλιτεχνικούς θεσμούς του Δήμου μας.   Η Δημοτική Αρχή των Χανίων, με γνώμονα τη στήριξη και διάδοση της σύγχρονης καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας αλλά και την εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στην κοινωνία και στους πολίτες των Χανίων την άσκηση και ανάπτυξη των ατομικών δημιουργικών ικανοτήτων τους, στέκεται αρωγός, στηρίζοντας και επικροτώντας και αυτή τη προσπάθεια δημιουργικής έκφρασης της νεολαίας μας, η οποία, δίχως αμφιβολία, αποτελεί το μέλλον και την ελπίδα αυτού του τόπου.
Είμαι βέβαιος ότι η καλλιτεχνική “Άνοιξη” θα ταξιδέψει τη σκέψη μας μακριά από τη συμβατική καθημερινότητα προσφέροντας μας μια γιορτινή ατμόσφαιρα, πλούσιας νεανικής καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας."

 

anoixi 02Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων :
"H Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας είναι το εφαλτήριο για μια μεγάλη Πολιτιστική Ανάπτυξη.Πέντε μήνες καλλιτεχνικής δημιουργίας, με εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία των Διευθύνσεων της Α/θμιας, Β/θμιας, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και φορέων πολιτισμού, προκειμένου, στο πλαίσιο της ισόνομης και ισότιμης αντιμετώπισης, να δοθεί στους μαθητές, τις μαθήτριες και γενικότερα στους νέους μας, η ευκαιρία και το κίνητρο, να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν  τις δικές τους προτάσεις στον τομέα του πολιτισμού.
Οι εκπαιδευτικοί μας με  αγάπη και μεράκι, διάβηκαν με τους μαθητές τους το κατώφλι της δημιουργίας, ταξίδεψαν στον κόσμο των τεχνών και παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού, εικαστικές δημιουργίες, φωτογραφίες, κινηματογραφικές ταινίες, κ.α. Οι φορείς πολιτισμού, που είναι από τους στυλοβάτες της κοινωνίας μας, μέσα από το μετερίζι του πολιτισμού δίνουν τη δική τους μάχη για την πνευματική μας ανύψωση. 
Ευελπιστούμε η Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να αποτελέσει τα θεμέλια, δίνοντας όχι μόνο διέξοδο στις δημιουργικές ανησυχίες του καθενός μας, αλλά και να δώσει νέα πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, αναβαθμίζοντας έτσι τον πολιτισμό μας, που είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά. Γιατί κοινωνία χωρίς πολιτισμό, δε νοείται.

anoixi 05Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κος Ηλίας Ποντικάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια Εκπαιδευτικών και Μαθητών και τόνισε οτι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα δίνει πάντα δυναμικό παρόν σε δράσεις όπως η "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας" που προάγουν τον Πολιτισμό, δίνοντας στους μαθητές και μαθήτριες την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

 

Ο Υπεύθυνος σε θέματα πολιτισμού της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ κος Λεωνίδας Μανωλικάκης ανέφερε μεταξύ άλλων : "

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, δημιούργησε πέρυσι την «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας», προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους μαθητές και φορείς να παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. Η περυσινή συμμετοχή δημιουργών και θεατών που έφτασε τα 10.000 άτομα, μας έδωσε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τη μεγάλη αυτή προσπάθεια για την ανάδειξη της πολιτιστικής δύναμης που έχει ο τόπος μας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συμμετοχή το 2012 ήταν 32 σχολεία, 900 μαθητές και 40 εκπαιδευτικοί.

Φέτος είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι οι συμμετοχές είναι  : 38 σχολεία, 1400  μαθητές και 120 Εκπαιδευτικοί, ενώ δεν έχω συμπεριλάβει τις συμμετοχές στο 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων, καθώς και τις συμμετοχές στην Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας Έργων Πληροφορικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. & Δ. Εκπαίδευσης Κρήτης - Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ. Εκπαίδευσης Χανίων"