Δείτε όλα τα νέα

Βραδιά Κλασικου χορού

P1010002Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", η Βραδιά Κλασικού χορού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διοργανώνει ο η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με της Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και φορείς Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι σχολές χορού :

Adagio Dance Studio Χριστίνας Κόρμπου
Σχολή Χορού «Positions» Άννας Κωστομούδη
Σχ. Κλασικού και Σύγχρονου χορού Βενιζελείου Ωδείου Χανίων Τατιάνια Ζούμπ
Σχολή Χορού Ειρήνης Πατρουδάκη
Σχολή Χορού «Χοροκίνηση» Τσερασέλλας Ντορομπάντσου – Γρηγοράκη
Κέντρο Κλασικού Μπαλλέτου και Μοντέρνου Χορού
Νίνας Ηλιοπούλου – Πολιτάκη
Σχολή χορού Ήβης Χαϊδεμενάκη – Κιούπη.

P1010004Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων : "Η αποψινή βραδιά χορού είναι ενταγμένη στην «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας». Ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο, στο πλαίσιο της ισόνομης και ισότιμης αντιμετώπισης, την προβολή και ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες, αλλά και σε όλους όσους στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με τις τέχνες, να παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες και παράλληλα να τους δοθεί το κίνητρο για περαιτέρω δράσεις στον τομέα του πολιτισμού. Πέντε μήνες, λοιπόν, καλλιτεχνικής δημιουργίας, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές κινηματογραφικών ταινιών, παραστάσεις χορού, παρουσιάσεις μαθητικού τύπου και λογοτεχνίας, κα.  που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία των Διευθύνσεων της Α/θμιας, Β/θμιας, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και φορείς πολιτισμού.
Ο πολιτισμός είναι ο στυλοβάτης της κοινωνίας μας, αφού κοινωνία χωρίς πολιτισμό, δε νοείται. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε όλους εκείνους που τις δύσκολες αυτές ώρες μέσα από το μετερίζι του πολιτισμοί δίνουν τη δική τους μάχη για την πνευματική μας ανύψωση. Απόψε είναι μια βραδιά που ετοιμάστηκε με πολύ αγάπη και μεράκι από όλους μας. Μια βραδιά που στέλνει το μήνυμα της συνεργασίας. Πιστεύουμε στη συνεργασία. Πιστεύουμε στη δύναμή της που μπορεί να προφέρει πολλά στον τόπο μας."

Ο Υπεύθυνος Θεμάτων Πολιτισμού της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ κος Λεωνίδας Μανωλικάκης ανέφερε : "Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη στα παιδιά σας, στα παιδιά μας, που επέλεξαν το χορό ως τρόπο έκφρασης και δημιουργίας.
Αυτή τη βραδιά, σχολές χορού του Δήμου μας, που με μεράκι, αγάπη, υπομονή και επιμονή, μεταλαμπαδεύουν  τη γνώση και τις αξίες της ζωής και του πολιτισμού στα παιδιά μας, είναι εδώ. Συνυπάρχουν. Έχοντας κάνει πέρα τον ανταγωνισμό, που σε μια τέτοια βραδιά δεν έχει λόγο ύπαρξης, και έχοντας ως μέσο επικοινωνίας το χορό, εκφράζονται, δημιουργούν,  συζητούν, ανταλλάσουν ιδέες, και οραματίζονται το αύριο.
Αυτή τη βραδιά είναι μια βραδιά πολιτισμού και όχι ανταγωνισμού.
Αυτή η βραδιά, είναι αφιερωμένη στον πολιτισμό."