Δείτε όλα τα νέα

Συμμετοχή της Προέδρου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ σε Επιστημονική Διημερίδα

Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη, παρευρέθη στην Επιστημονική Διημερίδα «Αναδιαμόρφωση του μαθησιακού περιβάλλοντος στα νηπιαγωγεία του ν. Ρεθύμνου: Αρχιτεκτονικός επανασχεδιασμός και παιδαγωγική αξιοποίηση», που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Μαΐου 2013 στα Χανιά, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Κτηρίου Επιστημών στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η Διημερίδα διοργανώθηκε από κοινού από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενης Αρχιτεκτονικής, Κινητικών Συστημάτων και Ευφυών Περιβαλλόντων του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης και το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

aggelaki sΗ Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη στο χαιρετισμό της επεσήμανε :

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, δραστηριοποιείται σε δύο τομείς. Στον Κοινωνικό και τον Πολιτιστικό.

Με τις δράσεις της έχει αποδείξει ότι έχει θεσμικό ρόλο στην ενίσχυση και προώθηση του πολιτισμού του τόπου μας. Στόχος μας είναι η προβολή του διεθνώς και φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα διεθνή πόλο έλξης σε ζητήματα αρχιτεκτονικής με τη στήριξη και παρουσία εκδηλώσεων που αφορούν όλο το εύρος της επιρροής της στο χώρο, το περιβάλλον, τον άνθρωπο, επιδιώκοντας την ενημέρωση, καλλιέργεια και συμμετοχή των κατοίκων και βελτιώνοντας παράλληλα την αξία του ταξιδιού των πολλών επισκεπτών της περιοχής μας.

 

Ο κοινωνικός χαρακτήρας της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ καλείται να ενισχύσει τον ιστό της κοινωνίας και να τον βοηθήσει όσο μπορεί καλύτερα, ειδικά σε αυτήν την περίοδο. Ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος σε αυτόν τον τομέα έχουμε καταφέρει την επαρκή στελέχωση των βρεφονηπιακών σταθμών και τη πλήρη απορρόφηση όλων των παιδιών που είχαν την ανάγκη τους.

Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ μας αναγκάζει να είμαστε προσεκτικοί και να λειτουργούμε με γνώμονα το βέλτιστο κοινωνικό συμφέρον, με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και των δυνατοτήτων των πολιτών. Η κατάσταση όμως αυτή ενισχύει την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα και την οργάνωσή της, καθώς αναπτύσσει νέες διαδικασίες διαχείρισης και νέες θεματολογίες δράσεων, προσπερνώντας τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και ανεβάζοντας την απόδοση της επιχείρησης στο πολιτιστικό και κοινωνικό πεδίο. Είμαστε χαρούμενοι που τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι πλέον ορατά και έχουν επηρεάσει την κοινωνία θετικά. Αυτό μας δίνει δύναμη και διάθεση για να συνεχίσουμε ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας τις προσπάθειές μας.