Δείτε όλα τα νέα

Μήνυμα για τα Εισόδια της Θεοτόκου

Μήνυμα της Προέδρου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, κας Νάνσυς Αγγελάκη,
για τα Εισόδια της Θεοτόκου

aggelaki 002Η Είσοδος της Θεοτόκου στον ιερό χώρο της οικίας του Θεού σηματοδότησε και συμβόλισε μια νέα εποχή με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Η αγάπη και η ανιδιοτελής προσφορά προς το συνάνθρωπο δίχως διακρίσεις και αποκλεισμούς έγινε το σημείο αναφοράς της οικουμένης. Έτσι, οι πανανθρώπινες αξίες έλαβαν υπόσταση και η κοινωνία απέκτησε δεσμούς αιωνιότητας και διεξόδου από το παράλογο.

Ως Μάνα, η Παναγία των λαών, μέσα από το δράμα και την αποκορύφωση του τραγικού αποτέλεσε φωτεινή δάδα που άναψε τη φωτιά του πνεύματος σε όλη την ανθρωπότητα. Η σημερινή κατάσταση αποτελεί -ξεκάθαρα- κρίση αυτών των αξιών. Πιστεύω ακράδαντα πως είναι στο χέρι μας πλέον –ή τουλάχιστον οφείλουμε- να τις επανατοποθετήσουμε στη θέση που τους αναλογεί• μονάχα υπό αυτή την προϋπόθεση θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά επί της ουσίας και όχι επιφανειακά.

Εύχομαι επομένως, η σημερινή εορτή να αποτελέσει χρήσιμη τροφή για σκέψη και εναρκτήρια ευκαιρία ρήξης με τα κακώς νοούμενα κείμενα, πνευματικής ανάτασης και εν συνόλω θετικής αλλαγής.

Νάνσυ Αγγελάκη