Δείτε όλα τα νέα

Παραδοσιακοί και τραγούδια στην Πλατεία 1866

Μήνυμα-Κάλεσμα της Προέδρου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, κας Νάνσυς Αγγελάκη, για τους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην πλατεία 1866

1866 03Κεντρικός πρωταγωνιστής στην πλατεία 1866 για φέτος, είναι η λαϊκή μας παράδοση. Χοροί και τραγούδια της Κρήτης μας θα ζωντανέψουν το ένδοξο παρελθόν μας δίνοντας τη δική τους ξεχωριστή νώτα στο πνεύμα των Χριστουγέννων.  Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, μελωδίες και στίχοι που θα μας ταξιδέψουν σε αναμνήσεις και μέρη όλης της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας με στόχο οι παλιότεροι να θυμηθούν και οι νεότεροι να γνωρίσουν!!!

Δε θα μπορούσε φυσικά, να λείπει το σήμα κατατεθέν  των  Χριστουγέννων· κάλαντα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα στο εορταστικό κλίμα της Πλατείας 1866!

Σας καλούμε όλους να δώσετε το παρόν και σε αυτές μας τις εκδηλώσεις και να χορέψετε στους ρυθμούς της λύρας και του λαούτου. Άλλωστε, τόσο η μελωδία, όσο και η έκφραση του σώματος μέσα από το χορό αποτελούν διαχρονικά σύμβολα ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών και οι Χανιώτες και Χανιώτισσες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, αφού τους συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

Νάνσυ Αγγελάκη