Δείτε όλα τα νέα

Η Γιορτή των Λουλουδιών στην Αγία Βαρβάρα

agia varvara 5 2014 4 agia varvara 5 2014 2 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Η γιορτή των Λουλουδιών» που διοργάνωσε η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Μουρνιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χανίων κος Μανώλης Σκουλάκης, η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και Αντιδήμαρχος Χανίων κα Νάνσυ Αγγελάκη, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

 

agia varvara 5 2014 1Ο Δήμαρχος Χανίων κος Μανώλης Σκουλάκης στο χαιρετισμό του τόνισε :

«Ως Δήμαρχος Χανίων σας καλωσορίζω στην εκδήλωση, που έχουμε διοργανώσει σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ, εδώ στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Πρωτομαγιά έγινε διαχρονικό σημείο αναφοράς και αντίστασης των εργαζομένων όλου του κόσμου, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα, ωστόσο, η Πρωτομαγιά για όλους εμάς σηματοδοτεί και την έναρξη της άνοιξης, γι' αυτό και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από τα αρχαία χρόνια. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ για την άψογη διοργάνωση, καθώς επίσης και να διαβεβαιώσω όλους εσάς ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνουμε όλοι μας. Η μέριμνα για τη διατήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων κοινωνικών δομών και τη δημιουργία νέων βιώσιμων χαρακτηρίζει κάθε ενέργεια της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου μας, καθώς θεωρούμε την πρόνοια, την υγεία και την κοινωνική προστασία δημόσια αγαθά, που οφείλουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας.»

 agia varvara 5 2014 3 agia varvara 5 2014 5 agia varvara 5 2014 6

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι  παραδοσιακοί Σύλλογοι «Αροδαμός», «Μετερίζι», «Γηγενή» και Λαογραφικός Όμιλος Χανίων, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κρήτης, καθώς και Μακεδονικούς χορούς.

Τους συνόδευσαν οι μουσικοί

Μπαλιλάκης Κώστας , Λύρα

Κωστογιάννης Μανούσος, Λαγούτο

Ψαράκης Γιώργος, κιθάρα

Τσιτσιριδάκης Μανώλης, Μαντολίνο

Μπολανάκης Δημήτρης, κρουστά

Κανέλλος Κωνσταντίνος, Κλαρίνο

Νικολαΐδης Χαράλαμπος, Νταούλι

Διδασκαλία Μακεδονικών χορών : Σμάκου Μαρία

Επίσης συμμετείχε και η σχολή χορού Χορότεχνο με χορούς Ζούμπα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα , καθώς και λουλούδια.

agia varvara 5 2014 7 agia varvara 5 2014 8 agia varvara 5 2014 9

agia varvara 5 2014 10 agia varvara 5 2014 11 agia varvara 5 2014 12