Δείτε όλα τα νέα

Ξεκίνησαν οι εργασίες του International Design ;Workshop

  • Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 12:33

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014, οι εργασίες του International Design Workshop με τίτλο: “The light and the labyrinth. In-between the length of the light and the depth of the place.”.

Κατά την έναρξη των εργασιών η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ κ. Νάνσυ Αγγελάκη ανέφερε στο χαιρετισμό της :

nansy workshopΜε μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω όλους σήμερα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και στις εργασίες του Διεθνούς Workshop με θέμα «Το φως και ο Λαβύρινθος». Το Workshop αυτό αποτελεί καρπό μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν και που τοποθέτησε τα Χάνια στο κέντρο ενός ενεργού δικτύου δράσεων αρχιτεκτονικής και πολιτισμού στη Μεσόγειο. Στα πλαίσια αυτά, πέρυσι τέτοιον καιρό, ετοιμαζόμασταν πυρετωδώς για την έκθεση CMA | EDU που συγκέντρωσε περισσότερες από 80 συμμετοχές από 32 Αρχιτεκτονικές Σχολές της Μεσογείου και έναν τεράστιο αριθμό επισκεπτών, τόσο φυσικά όσο και διαδικτυακά. Η έκθεση πέτυχε να αναδείξει το ταλέντο νέων δημιουργών, παρουσιάζοντας τη δική τους ‘φρέσκια’ άποψη για το μελλοντικό κτιριακό ύφος που θα επηρεάσει το ιδιαίτερο τοπίο που αποτελεί και συστήνει το ‘πνεύμα’ της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

Σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε μία από τις 32 Σχολές που συμμετείχαν πέρυσι στην έκθεση, σε μια δράση που διοργανώθηκε από κοινού με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πεδίο δράσης του Workshop είναι τα Χανιά μας, μια πόλη με ιδιαίτερα πολυ-πολιτισμικό ιστορικό υπόβαθρο, γόνιμο για μια συζήτηση με αντικείμενο την εξέλιξη της Μεσογειακής ταυτότητας, που την καθιστά ένα ιδανικό πεδίο έρευνας για δράσεις σαν και αυτήν.

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ οργάνωσε και πραγματοποίησε με όρεξη και συνέπεια δράσεις με μεγάλη ποικιλία και αυξημένη συχνότητα και οι οποίες επέτρεψαν σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών να έρθουν στα Χανιά και να προσφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα για τον τόπο, ειδικά αυτήν την περίοδο που έχουμε τόσο ανάγκη από αιχμές δημιουργικότητας και ανάπτυξης. Χαιρετίζω, λοιπόν, ακόμα μια οργανωμένη προσπάθεια που αναβαθμίζει το ρόλο του τόπου μας ως πόλο έλξης στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου.