Δείτε όλα τα νέα

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

eked 2

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

Τα καλλιτεχνικά Εργαστήρια της ΚΕΠΠΕΔΗΧ - Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στη Βίλλα Κούνδουρου

Πρόσκληση ενδιαφέροντος
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Β’ ΚΥΚΛΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κ. Αμαλία Κωτσάκη και το ΔΣ σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στα Εργαστήρια Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας (ΕΚΕΔ) στη Βίλλα Κούνδουρου που οργανώνει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, τα οποία εδώ και χρόνια λειτουργούν με επιτυχία.

Για το εαρινό εξάμηνο οργανώθηκε νέος θεματικός κύκλος που ευελπιστούμε ότι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και έχει τίτλο Η τέχνη στην καθημερινή ζωή.

Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά στα μέσα Μαρτίου 2015 και περιλαμβάνει εργαστήρια που στόχο έχουν την ένταξη της τέχνης στην καθημερινότητά μας, μέσα από δημιουργικές εφαρμογές και αναζητήσεις.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες και υλοποιούνται από καταξιωμένους επιμορφωτές, στους οποίους οφείλονται θερμές ευχαριστίες καθότι η συμμετοχή τους είναι εθελοντική.
Οι εγγραφές για τον δεύτερο κύκλο θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015
και μπορούν να γίνονται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου
κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8.30 – 14.30 και ηλεκτρονικά στο mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κόστος συμμετοχής 15 € το μήνα.

Πρόγραμμα Εργαστηρίων Δεύτερου Κύκλου

1. Η τέχνη του χορού και της δημιουργικής κίνησης
(ενήλικες)
Επιμορφώτρια : Βιργινία Αληζιώτη, καθηγήτρια χορού και performer
Έναρξη : Tρίτη 17 Μαρτίου 2014
Ώρα : 18.30 – 20.00
Διάρκεια : 4 εβδομαδιαία μαθήματα
Επίπεδο: όλα τα επίπεδα (ανοιχτό μάθημα για όλα τα επίπεδα εμπειρίας στο χορό)

Περιγραφή εργαστηρίου:
Το σεμινάριο θα στοχεύσει στη δημιουργική χορευτική έκφραση μέσα από κατάλληλη δομή μαθήματος σύγχρονου χορού. Θα περιληφθούν ασκήσεις βασισμένες σε κλασσικό και σύγχρονο χορό προκειμένου για τη σωστή προθέρμανση και προετοιμασία του σώματος. Στη συνέχεια θα δοθεί έμφαση στη φυσική κίνηση ώστε ο μαθητής να επεξεργαστεί ελεύθερα χορευτικές κινήσεις και συνδυασμούς. Η καθοδήγηση του εισηγητή θα εστιάζεται σε θέματα χορευτικών συνδυασμών και χορογραφίας προκειμένου για τον συντονισμό σώματος και νόησης, ενώ θα δοθεί και χρόνος για δημιουργική κίνηση και αυτοσχεδιασμό.

Βιργινία Αληζιώτη: certified dance instructor of Dance and Gym U.S.A. (Η.Π.Α.). Διδάσκει κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό. Έχει χορογραφήσει παραστάσεις επί σκηνής, on street flash mobs, καθώς και video dance. Ως ερμηνεύτρια και performer έχει συμμετάσχει σε ετήσια φεστιβάλ χορού και ανοιχτά εργαστήρια στην Ελλάδα. Την ενδιαφέρει η έρευνα επί των εκφραστικών μορφών του σώματος σε σχέση με τη μεταφυσική ουσία της ψυχής.


2. Η τέχνη της δημιουργικής γραφής
(ενήλικες)
Επιμορφωτής : Ιωσήφ Αλυγιζάκης
Έναρξη : Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015
Ώρα : 20.30– 22.00
Διάρκεια : 4 μαθήματα και συνέχεια σεμιναρίων κατόπιν συνεννόησης
Περιγραφή εργαστηρίου:
Εισαγωγή για σεμινάρια κι εργαστήριο δημιουργικής γραφής για μυθιστόρημα με σκοπό την ανάπτυξη των συγγραφικών δεξιοτήτων των ενδιαφερομένων.
Ιωσήφ Αλυγιζάκης: Απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας με αριστεία στη λογοτεχνία. Έχουν εκδοθεί έξι μυθιστορήματά του και είναι υπό έκδοση το έβδομο. Έχει μεταφραστεί στα γερμανικά και αγγλικά. Έχει συγγράψει κι επιμεληθεί τέσσερα θεατρικά έργα. Έχει διδάξει αγγλικά καθώς και δημιουργική γραφή. Γνωρίζει σερβικά, κροατικά, ιταλικά, δανέζικα.

3. Η τέχνη του κρασιού και της γευσιγνωσίας του.
(ενήλικες)
Επιμορφωτές: γεωπόνοι και οινοπαραγωγοί του Δικτύου Οινοπαραγωγών Χανίων (βλ. παρακάτω)
Ημερομηνίες εργαστηρίων: 27 Μαρτίου, 31 Μαρτίου και 3 Απριλίου
Ώρα : 18.30– 20.30
Διάρκεια : 3 μαθήματα εντός δεκαημέρου
Περιγραφή εργαστηρίου
Το σεμινάριο θα χωριστεί σε 3 θεματικές ενότητες σε 3 διαφορετικές μέρες. Η κάθε θεματική ενότητα θα έχει ξεχωριστό θέμα και θα ακολουθείται πάντα από γευσιγνωσία κρασιών η οποία θα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα προαναφερθέντα του σεμιναρίου. Τα απαραίτητα της Γευσιγνωσίας θα τα παρέχει το δίκτυο Οινοποιών.

Θεματικές ενότητες:

1) Ο Αμπελώνας και η καλλιέργεια του ( Εισηγητής: Κώστας Γαλάνης, γεωπόνος )
Η θεματική ενότητα αυτή θα περιέχει τεχνικές καλλιέργειας ανάλογα με τον τόπο και το κλίμα της περιοχής. Ζώνες καλλιέργειας αμπέλου, επίδραση ηλιοφάνειας, κλίσης, βροχόπτωσης. Διαφορετικές ανάγκες ποικιλιών.
Η θεματική ενότητα αυτή θα ακολουθηθεί από γευσιγνωσία που θα αναδεικνύει διαφορές μέσα στην ίδια ποικιλία λόγω διαφορετικής καλλιέργειας.

2) Πως παράγονται τα κρασιά ( Εισηγητές :Νίκος Καραβιτάκης – Αντώνης Ντουράκης, οινοπαραγωγοί )
Κατηγορίες Κρασιών. Πορεία και λογική οινοποίησης ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα και το δυναμικό της ποικιλίας. Ιστορία και τεχνολογία σήμερα. Η θεματική ενότητα θα ακολουθηθεί από γευσιγνωσία κρασιών διαφορετικών ποικιλιών

3) Τέχνη της γευσιγνωσίας των οίνων . ( Εισηγητής : Afshin Molavi, sommelier)
Τα είδη της γευσιγνωσίας, τρόπος και σκοπός προσέγγισης. Δυσκολίες, αντικειμενικότητα, αξιολόγηση. Ορολογία και εξήγηση των όρων με ταυτόχρονη γευσιγνωσία.

4. Η τέχνη στο ρούχο
(ενήλικες)
Επιμορφώτρια: Αγγελική Κατσανεβάκη, σχεδιάστρια μόδας και styling
Έναρξη : Δευτέρα 16 Μαρτίου
Ώρα : 18.30-20.30
Διάρκεια : 5 μαθήματα
Περιγραφή εργαστηρίου
Τούτη την εποχή η ανάγκη για δημιουργική ανανέωση αγαπημένων μας ρούχων που δεν φοράμε πια σίγουρα προσφέρεται ως καλή εναλλακτική μπροστά σε μια νέα αγορά. Στο εργαστήριο θα επιστρατεύσουμε τη δημιουργικότητα και θα αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία μας. Μέσα από απλές τεχνικές, συνδυάζοντας υλικά και χρώματα με τρόπο ευρηματικό ανανεώνουμε και μετατρέπουμε παλιά μας ρούχα και αξεσουάρ και παράλληλα δίνουμε το προσωπικό μας στυλ στην καθημερινή μας εμφάνιση. Mετατροπή t-shirt σε κολιέ με κρεμαστά στολίδια ή χάντρες, Braiding (τεχνική με λωρίδες πλέξης), ανανέωση των ρούχων με στολίδια (χρησιμοποιώντας ατλακόλ, παραμάνες και δημιουργώντας φιόγκους με παλιά ρούχα), Fringe crop tops (πως δημιουργούμε το fringe εφέ) είναι μερικές από τις τεχνικές του εργαστηρίου μας.
Αγγελική Κατσανεβάκη: Σπούδασε Αρχαιολογία & Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συνέχισε τις σπουδές της στο σχέδιο μόδας, την σύγχρονη Τέχνη και την επιμέλεια εκθέσεων στις φημισμένες σχολές St Martins και Goldsmiths στο Λονδίνο. Ζει στα Χανιά και ασχολείται επαγγελματικά με το σχέδιο μόδας και το styling φωτογραφήσεων μόδας.
Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ

Αμαλία Κωτσάκη