Δείτε όλα τα νέα

Διαγωνισμός Μηχανικής στο ΚΑΜ

 BEST02 BEST01 BEST03

Για πέμπτη συνεχή χρόνια διοργανώθηκε στα Χανιά Διαγωνισμός Μηχανικής, στον οποίο έλαβαν μέρος φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης . Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με συνδιοργανωτή την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

Στους διαγωνισμούς μηχανικής του BEST τετραμελής ομάδες φοιτητών χρησιμοποιούν και εξασκούν τα τεχνικά και μη-τεχνικά προσόντα τους προκειμένου να διαγωνιστούν σε 2 τομείς:
1.Case Study (Σάββατο 28/02) Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να βρουν τη βέλτιστη λύση σε ένα επιχειρησιακό πρόβλημα, δεδομένων συγκεκριμένων συνθηκών χωρίς την χρήση κάποιας συσκευής αλλά χρησιμοποιώντας μόνο τις πληροφορίες που τους δίνονται από το πρόβλημα.

2.Team Design (Κυριακή 01/03) Αφορά στη δημιουργία μιας κατασκευής με απλά υλικά όπου έμφαση δίνεται στις πρωτότυπες ιδέες και στην αξία της συνεργασίας των ατόμων της ομάδας.

Σε δεδομένες και ισάξιες συνθήκες, οι ομάδες ανταγωνίζονται για τη βέλτιστη δυνατή λύση σε όρους αποδοτικότητας, κόστους και καινοτομίας. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εξάσκηση ικανοτήτων, απαραίτητων για ένα ολοκληρωμένο Μηχανικό του αύριο.

Οι δυο νικητήριες ομάδες (μια από κάθε τομέα) , θα συμμετέχουν στον Πανελλαδικό διαγωνισμό Μηχανικής (NBEC, National BEST Engineering Competiton) που θα γίνει στην Πάτρα τον Μάιο. Στους νικητές του Πανελλαδικού διαγωνισμού, θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό Μηχανικής (EBEC, European BEST Engineering Competition), που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Πορτογαλία.

Συνδιοργανωτής εκδήλωσης: ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ