Logo

Φεστιβάλ ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ στα ΧΑΝΙΑ

mesogeios posterΦεστιβάλ ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ στα ΧΑΝΙΑ
ένας νέος θεσμός για την πόλη μας
12 I 8 – 6 I 9   2015

Τα  Χανιά, μια πόλη που στο διάβα του χρόνου όλοι οι λαοί της Μεσογείου έχουν αφήσει το πολιτιστικό τους αποτύπωμα, από το καλοκαίρι του 2015 αποκτούν τα ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ένα διεθνές θεματικό φεστιβάλ που έρχεται για να δικαιώσει και να τονίσει το διακριτό πολιτισμικό τους ρόλο τους στον χώρο της Μεσογείου,  εμπλουτίζοντας παράλληλα το καθιερωμένο Πολιτιστικό καλοκαίρι ΧΑΝΙΑ 2015.

Ένα ατμοσφαιρικό καλοκαιρινό ταξίδι με μουσική, χορό, σινεμά και γεύσεις από τις χώρες της Μεσογείου, θα προσφερθεί από τις 12 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης μας  αναδεικνύοντας το κοσμοπολίτικο και εξωστρεφές  πρόσωπό της και καθιστώντας τον πολιτισμό μοχλό  ανάπτυξής της.

Καλλιτεχνικά σχήματα υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα αλλά κι άλλες χώρες της Μεσογείου,  σε μια διαδρομή τέχνης με σταθμούς την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Κύπρο, τη Βόρειο Αφρική και φυσικά την Ελλάδα και την Κρήτη, μας μεταφέρουν την αίσθηση ελευθερίας, τον αυθορμητισμό, την αυθεντικότητα και την ζεστασιά της μεγάλης αγκαλιάς της θάλασσάς μας, της Μεσογείου.

Την πολύχρωμη αυτή γιορτή οραματίστηκε και υλοποίησε η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στην οποία οφείλονται θερμές ευχαριστίες.

Η υψηλή ποιότητα αυτού του πρώτου εγχειρήματος,  συνιστά υποθήκη για την εξέλιξή του και δίνει τη δυνατότητα να  ονειρευτούμε τα ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ως έναν πολιτιστικό θεσμό της πόλης μας.

Σύλληψη και επιμέλεια: Αμαλία Κωτσάκη, Πρόεδρος ΚΕΠΠΕΔΗΧ  - ΚΑΜ 
Μέγας χορηγός: ΙΝΚΑ   Χορηγός: ΚΥΔΩΝ ξενοδοχείο.
Υποστήριξη: PortoVenezianoξενοδοχείο

st03Για τη νέα αυτή πρωτοβουλία της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ , δόθηκε συνέντυξη τύπου, όπου ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε :

"Η πόλη των Χανίων έχει τη χαρά να φιλοξενεί για πρώτη φορά φέτος το διεθνές θεματικό φεστιβάλ « ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ». Στόχος του είναι να τονίσει τον διακριτό πολιτισμικό ρόλο των Χανίων στο χώρο της Μεσογείου και να αναδείξει τον δήμο και το νησί μας σε πρωταγωνιστή στα πολιτιστικά και όχι μόνο, δρώμενα της μεγάλης μας γειτονιάς που μεταφέρει πολιτισμό πολλών αιώνων. 
Μουσική, χορός, σινεμά και γεύσεις από τις χώρες της Μεσογείου, από τις 12 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, προσφέρονται στους πολίτες και στους επισκέπτες μας αναδεικνύοντας το κοσμοπολίτικο και εξωστρεφές πρόσωπο της πόλης, κάτι που αποτελεί στόχο της νέας Δημοτικής Αρχής, καθιστώντας τον πολιτισμό μοχλό ανάπτυξής της. 
Την πολύχρωμη αυτή γιορτή οραματίστηκε και υλοποίησε η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων - Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στην οποία οφείλονται έπαινοι και θερμές ευχαριστίες και ιδιαίτερα στην πρόεδρό της την κ. Κωτσάκη, στην οποία κυρίως ανήκει η εξαιρετική ιδέα αλλά και η ευθύνη της υλοποίησής της.
Το φεστιβάλ « ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» έρχεται να επιστεγάσει την ιδέα που είχα εκφράσει κατά την προεκλογική περίοδο θέτοντας τον φιλόδοξο στόχο της δημιουργίας ενός τουλάχιστον σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος στον δήμο μας, το οποίο θα επιδιώξουμε να γίνει θεσμός.
Η υψηλή ποιότητα αυτού του πρώτου εγχειρήματος, συνιστά υποθήκη για την εξέλιξή του και δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε ψηλά τον πήχη και να ονειρευτούμε τα« ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» ως έναν κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της πόλης μας.
Θα περιμένουμε σε το φεστιβάλ τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας για να νοιώσουμε όλοι μαζί την αίσθηση ελευθερίας, τον αυθορμητισμό, την αυθεντικότητα και την ζεστασιά της μεγάλης αγκαλιάς της θάλασσάς μας, της Μεσογείου, με όχημα την τέχνη."

 

ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ένα ταξίδι στις μουσικές των χωρών της Μεσογείου

Συναυλία Σαββίνας Γιαννάτου και Primavera en Salonicο
Τραγούδια αραβοανδαλουσιανά, σεφαραδίτικα και ελληνικά συνυπάρχουν με τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, της Σαρδηνίας, της Κορσικής κ.α.

Εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου

με θέμα «Μεσόγειος: Περιβάλλον και Μετανάστευση»

LITTLELAND, 2013
Σκηνοθεσία & Σενάριο: Νίκος Νταγιαντάς

Μασσαλία –Μακρινή κόρη

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Μαρκ Γκαστίν

ΜareNostrum

Συναυλία του ναπολιτάνικου συγκροτήματος Nuova Compagnia di Canto Pοpolare

Tarantellas, fronne, tammuriate, villanellas,  ένα  ρεπερτόριο που ξεκινά από παλιά τραγούδια του 16ου αι.
στη Νότια Ιταλία και φθάνει στο σήμερα από το διεθνούς φήμης Ναπολιτάνικο μουσικό συγκρότημα.

“…το φεγγάρι αρμενίζει στων ματιών σου την πηγή…»

Συναυλία Κλεονίκης Δεμίρη – Νεοκλή Νεοφυτίδη, φωνή και πιάνο

Μελωδίες – καράβια σε ένα μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο από ένα διακεκριμένο ντούο , με διάθεση ερωτική, άκρως «καλοκαιρινή».

Νostalgia Flamenca

Συναυλίακαιχορός flamenco απότοσυγκρότημα ALMA GITANA  
Farruca, caña, alegrias, bulerías, tientos, tangos, fandangos, sevillanas,
μεταφέρουντουςθεατέςστονκόσμοτου flamenco.

 Μουσική περιήγηση στην Ανατολική Μεσόγειο

Συναυλία των ΥΑR ΑΜΑΝ.

Αραβικοί μελαγχολικοί σκοποί, χαλεπιανοί μανέδες, σμυρνέϊκα τραγούδια,  κρητική αστική μουσική, καθώς τραγούδια  
από την κοινή παράδοση Ελλήνων και Τούρκων συνθέτουν το ταξίδι του πολυμελούς συγκροτήματος  των
YARAMAN.

Jazz σε Τοπία Μεσογείου
Συναυλία
jazz του μουσικού συνόλου  M.O.T.He (Μusic Οf Τhe Ηeart)

Μελωδίες των λαών της Μεσoγείου μέσα από jazz αυτοσχεδιασμούς, αρμονίες και ρυθμούς.

Βαγγέλης Τσίμας, ντραμς - Μανώλης Παπαδάκης, πιάνο.

Aρμενίζοντας στη Μεσόγειο.

Μουσικοθεατρική παράσταση συγκροτήματος ΑλΜΑ λIBRE
Ένα ταξίδι στη Μεσόγειο με πολυφωνικά κομμάτια, σόλο  και κομμάτια με body και glass percussion, 
όπου η θάλασσα θαρρείς και συρρικνώνεται τόσο που χωρά μέσα μας.

 

Γαστρονομική βραδιά με γεύσεις Μεσογείου

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.