Δείτε όλα τα νέα

Συνάντηση με τον Ανδρέα Μανωλικάκη

Η Θεατρικh Λειτουργiα και η Θεατρικh Πρaξη

Συζήτηση με τον
Ανδρέα Μανωλικάκη
Πρόεδρο του Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts)
στο Pace University της Νέας Υόρκης και Δια Βίου Μέλους του Actors Studio.

Με έναυσμα τις ερωτήσεις του συντονιστή της συζήτησης και των συμμετεχόντων, ο Ανδρέας Μανωλικάκης θα μιλήσει για διάφορα θέματα που αφορούν το θέατρο σήμερα, καθώς και για την επαγγελματική του πορεία στο εξωτερικό. Θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στο Σύστημα Στανισλάφσκι, στη Μέθοδο του Actors Studio, στην θεατρική εκπαίδευση, στην υποκριτική, στη σκηνοθεσία, στη μετάφραση, στην κριτική, στο επάγγελμα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη, στις σχέσεις και υποχρεώσεις του σκηνοθέτη, του συγγραφέα και των ηθοποιών στο ανέβασμα του έργου. Επίσης, θα μιλήσει για την ίδρυση του διάσημου Actors Studio, την ιστορία και την σημασία του.
Τέλος θα αναφερθεί στην οργάνωση και συγκρότηση θεατρικών ομάδων και στο ρόλο τους στην ενδυνάμωση, ευαισθητοποίηση, καλλιέργεια και κοινωνικοποίηση του ατόμου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Λεωνίδας Μανωλικάκης, Υπεύθυνος θεμάτων Πολιτισμού της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ του Δήμου Χανίων, ηθοποιός - σκηνοθέτης

ANDREAS FOTOΟ Ανδρέας Μανωλικάκης είναι Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης όπου διδάσκει σκηνοθεσία και υποκριτική.
Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη.
Επίσης έχει δώσει διαλέξεις με θέματα: Στανισλάφσκι και Βαχτάνγκοφ, το ActorsStudio, η Μέθοδος Υποκριτικής, η «Μέθοδος» και η Σκηνοθεσία, η «Μέθοδος» Υποκριτικής και η Ελληνική Τραγωδία.

Ως σκηνοθέτης και ηθοποιός εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
Στους σημαντικούς σταθμούς περιλαμβάνονται:
Σκηνοθεσία
: «Porte Close» της Ν. Darmon, στο Εθνικό Θέατρο του Ανατολικού Παρισιού (ΤΕP) – «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, στο Actors Studio.
Υποκριτική:
«BreakingtheCode» του HughWhitemore στο Broadway, με πρωταγωνιστή τον SirDerekJacobi.
Το 1983 ίδρυσε τον θεατρικό οργανισμό «Νέα Ελληνική Σκηνή της Νέας Υόρκης», όπου σκηνοθέτησε και έπαιξε σε έργα του ελληνικού ρεπερτορίου στην Νέα Υόρκη και άλλες Πολιτείες των Η.Π.Α. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο «Βαχτάνγκοφ Μαθήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής» του Νικολάι Γκόρτσακοφ, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα, το 1997.
Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και κάτοχος διπλώματος MAITRISE DE THEATRE από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού VIII-Vincennes. Έχει επίσης κάνει σπουδές στη Διεθνή Σχολή Μιμικής του Marcel Marceau στο Παρίσι. Είναι Δια Βίου μέλος του Actors Studio καθώς και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Ο Ανδρέας Μανωλικάκης συμπεριλαμβάνεται στα βιογραφικά αρχεία του Marquis Whos Who για την συνεισφορά του στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ellen Burstyn
(Πρόεδρος του ActorsStudio, ηθοποιός βραβευμένη με Όσκαρ, Τόνι και Έμμυ):
«Ο Ανδρέας Μανωλικάκης κατανοεί τη δουλειά του Στανισλάφσκι και του Βαχτάνγκοφ καλύτερα από κάθε δάσκαλο ή αναλυτή από την εποχή που ο Λη Στράσμπεργκ δίδασκε στο
ActorsStudio

Arthur Penn
(πρώην Πρόεδρος του ActorsStudio, Σκηνοθέτης βραβευμένος με Τόνι, τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ):
«Θεωρώ τον Ανδρέα Μανωλικάκη ένα από τα πιο οξυδερκή και προικισμένα μέλη του Actors Studio».

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017
Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα 18.00

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα
που θα βρείτε
ΕΔΩ ή ΕΔΩ
ή ζητήστε μας με
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. να σας στείλουμε την έντυπη φόρμα

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων : 15/12/2016
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι εφικτή
μόνο μετά από έγκριση της αίτησης συμμετοχής.

Συνδιοργάνωση :

 title uoc-1   pex logo dimos xanion transparent   keppedix  dipethe kritis-650x250